طرز تهیه و پخت خورش قورمه سبزی مجلسی با سبزی خشک و مرغ و بوقلمون
خورش قورمه سبزی
خورش قورمه
سبزی یکی از بهترین خورش های لذیذ و خوشمزه ایرانی است که در اصل آن را با
گوشت های تکه ای درست میکنند . اگر شما دلتان نخواهد آن را با گوشت تکه ای
درست کنید میتوانید به جای آن گوشت چرخ کرده را جایگزین کنید . اکثرا
کودکان میل زیادی به مصرف گوشت تکه ای ندارند و شما میتوانید با این شیوه
آنها را به خوردن این غذا علاقه مند کنید . اکثر افراد در کنار قورمه سبزی
از سالاد شیرازی که از ترکیب خیار و گوجه
و پیاز درست میشود اشتفاده میکنند . طعم قورمه سبزی با گوشت چرخ کرده
همانند طعم اصلی این غذا است . برای درست کردن این غذا به حدود دو تا سه
ساعت زمان نیاز دارید .در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره طرز تهیه و پخت خورش قورمه سبزی مجلسی با سبزی خشک و مرغ و بوقلمون برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .
مواد لازم برای درست کردن قورمه سبزی
لوبیا چیتی : ۲۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده : ۳۰۰ گرم
پیاز : ۲ عدد
سبزی : یک و نیم کیلوگرم و میتوانید از ترکیب و نسبت سبزی های تره و جعفری و گشنیز و شنبلیله و اسفناج باشد
لیمو عمانی : ۶ عدد ، اما میتوانید بنا به سلیقه خود تعدادش را بیشتر کنید .
نمک و فلفل و زردچوبه و روغن هم به مقداری که لازم است
لوبیا قورمه سبزی
از دوازده
ساعت قبل لوبیا چیتی را در آب خیس کنید . با اینکار به پخت و گرفتن نفخ آن
کمک کنید . در ابتدا یکی از پیازها را به شکل نگینی خرد و سرخش کنید .
لوبیاها را شسته و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن خالی شود . پس از آن
لوبیا را به پیاز اضافه و همراه آن کمی تفت دهید . ۶ لیوان آب را اضافه و
حرارت شعله زیر قابلمه را روی متوسط قرار میدهیم تا لوبیا به خوبی بپزد .
سبزی قورمه سبزی
حالا میرویم
سراغ سبزی ، سبزی را شسته و به شکل ساطوری ریز و خرد میکنیم . سبزی را به
طور جداگانه روی گاز قرار میدهیم و تا آبش گرفته شود کمی تفت میدهیم . پس
از آنکه آبش گرفته شد با کمی روغن و روی شعله ملایم گاز آن را تفت داده و
سرخ میکنیم تا به خوبی پخته و سرخ شود . (سبزی خورش قورمه سبزی به سبزی
گشنیز و جعفری و تره و اسفناج و یا برگ چغندر و کمی هم شنبلیله گفته میشود .
توجه داشته باشید که اگر مقدار شنبلیله زیاد شود موجب تلخی غذا میشود . )
گرفتن تلخی لیمو عمانی برای قورمه سبزی
حالا زمان
آن فرا رسیده که برویم سراغ لیموعمانی ها . روی لیمو عمانی ها با چاقو چند
سوراخ میزنیم ، البته میتوانیم سوراخ ها را با چنگال هم ایجاد کنیم . حال
آنها را خیس کرده و روی انها آب جوش میریزیم و در ظرفی قرار داده و درب ظرف
را هم بگذارید . باید به گونه ای باشد که روی لیمو عمانی ها را آب بگیرد .
بعد از گذشت بیست دقیقه آب آن را خالی میکنیم . اینگونه میتوانید تلخی
لیموعمانی را بگیرید .
گوشت چرخ کرده قورمه سبزی
پیاز دیگری
بردارید و به شکل ریز رنده کنید و به گوشتتان بیافزایید . نمک و فلفل و
زردچوبه را به گوشت اضافه و ۵ دقیقه همه مواد را با هم ورز دهید . وقتی همه
مواد به خورد هم رفت و خوب ترکیب شد ، دستتان را خوب بشویید و گوشت را به
شکل گرد و گوی مانند در آورید . سپس گوشت های گوی شکل را کمی تفت داده و
هنگامی که لوبیا پخته شد ، سبزی و گوشت ها را به لوبیاها بیافزایید .
طرز تهیه قورمه سبزی
هنگامی که
سبزی و گوشت پخته شد لیمو عمانی ها را آبکش کرده و به قورمه اضافه کنید .
اگر دوست دارید که قورمه سبزیتان حسابی و جا بیفتد و روی آن روغن بیندازد
یک راه پیشنهادی برای شما داریم . به مدت نیم ساعت در قابلمه را بگذارید و
آن را روی حرارت ملایم به حال خود رها کنید . نکته دیگر اینکه حتما لوبیاها
را در ابتدا تفت دهید وگرنه ممکن است لوبیاها له شوند . توصیه ی دیگری که
برای شما داریم این است که گوشت های گوی شکل را زیاد تفت ندهید چون ممکن
است باز شوند .
قورمه سبزی با گوشت تکه ای
برای کسانی
که دوس دارند قورمه سبزی را به شکل سنتی و اصیل خود درست کنند . در این روش
باید گوشت های تکه ای را در ابتدا با پیاز رنده شده تفت داده و سرخ کنید .
سپس لوبیا قرمز را که قبلا به مدت پانزده دقیقه در آب جوش روی گاز قرار
داده بودید تا رنگ آن گرفته شود و رنگ خورشت را تیره نکند به پیاز و گوشت
اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم . چند لیوان آب جوش اضافه کرده و اجازه
میدهیم تا گوشت و لوبیا با شعله ملایم و آرام خوب بپزد . سبزی و لیموعمانی
هم به شکل بالا که توضیح دادیم .
Comments
Post a Comment